Zatvori
Poslovni Puls
06/09/2014

Europska unija bilježi rast BDP-a od skromnih 0,2 posto

Sezonski prilagođen bruto domaći proizvod (BDP) ostao je stabilan u euro zoni od 18 članica u drugom tromjesečju 2014. u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, u petak je navedeno u službenim podacima...

U međuvremenu, BDP je porastao za 0,2 posto u široj 28-članoj Europskoj Uniji (EU) u istom razdoblju u odnosu na prethodno tromjesečje, stoji u procjenama koje je objavio Eurostat, statistički ured EU-a.

Na godišnjoj razini, sezonski prilagođen BDP porastao je za 0,7 posto u euro zoni te 1,2 posto u EU-u u drugom tromjesečju.

Među zemljama članicama, Njemačka i Italija zabilježile su pad od 0,2 posto u odnosu na prethodno razdoblje, dok su Malta, Latvija, Litva, Mađarska i Britanija zabilježile najveći rast.

BDP u Sjedinjenim Državama porastao je za 1,0 posto u odnosu na prethodno tromjesečje nakon minus 0,5 posto u prvom tromjesečju ove godine. Na godišnoj razini, američki BDP porastao je za 2,5 posto nakon 1,9 posto u prethodnom razdoblju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram