Zatvori
Poslovni Puls
08/09/2014

Nijemci kupili glavnu slovensku zračnu luku

Slovenija nastavlja svoju privatizaciju prodajom 75,5 posto udjela u Zračnoj luci Ljubljana, glavnoj zračnoj luci u zemlji, njemačkom Fraportu u petak...

Prema sporazumu, Fraport će na 40 godina dobiti zakup najvećeg dijela zemljišta na kojem se nalazi infrastruktura ljubljanske zračne luke, izjavio je Slovenski suvereni holding, koji upravlja državnom imovinom.

Međunarodna zračna luka Ljubljana, koja se nalazi oko 25 km sjeverno od slovenske prijestolnice, u promet je stavljena 1963. U ovom trenutku usluge zračnog prometa provodi osam aviokompanija s redovitim letovima i nekoliko operatera s čarter letovima.

Prema službenim podacima, slovenskom vodećom međunarodnom zračnom lukom u prvoj polovici ove godine prošlo je skoro 600 000 putnika i 9 600 tona tereta.

Zračna luka Ljubljana treća je prodana tvrtka na popisu od 15 važnih poduzeća u prvoj fazi privatizacije koji je sastavila vlada predvođena premijerkom Alenkom Bratušek.

Slovenski parlament dao je vladajućoj koaliciji zeleno svijetlo za prodaju državnih dionica u 15 tvrtki u lipnju 2013. kako bi pokazali otvorenost Slovenije za strana ulaganja, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram