Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2014

U prvih osam mjeseci 5 posto više turista i 2,3 posto noćenja

Ministar turizma Darko Lorencin u Zadru je predstavio rezultate turističke sezone u prvih osam mjeseci. Podaci su pozitivni - ostvareno je 5 posto više dolazaka i 2,3 posto više noćenja...

Kolovoz je donio rast prometa u svim županijama, a dvoznamenkasti porast dolazaka imaju Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija. Ohrabrujuće su i najave posezone.

Na razini cijele godine očekuje se rast prihoda od 2-3 posto.

"Zadovoljni smo, ovaj rast od 2,3 posto noćenja 1.1. - 31.8. je itekako dobar, jasno, određene okolnosti napravile su svoje, na neke smo mogli utjecati, na većinu nismo, ponavljam, uvijek se može bolje i sad smo već za 2015. pokrenuli cijeli niz mjera", izjavio je ministar.

"Posebni uspjesi vezani su za austrijsko i talijansko tržište, koje se dobro oporavilo i ostvarilo rast, što je iznimno važno za sve destinacije. Također, dobar rezultat zabilježen je i sa slovenskog tržišta koje je rastom noćenja od 2,3 posto samo potvrdilo veliko povjerenje koje ima u Hrvatsku. Trebamo ustrajati kako bismo sinergijske efekte, koje Hrvatska kao turistička destinacija ima, što bolje rasprostrli po cijelom teritoriju“, zaključio je ministar Lorencin, dodavši kako stalni rast broja dolazaka u našu zemlju dokazuje da popularnost Hrvatske kao destinacije i kao brenda u svijetu raste", rekao je Lorencin.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram