Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2014

Panika u Srbiji: FIAT zaustavio proizvodnju u Kragujevcu

FIAT automobili Srbija (FAS) objavila je da je u tvornici automobila u Kragujevcu privremeno zaustavljena proizvodnja modela "500L", kako bi se sačuvali resursi i uskoro ponovno pokrenula proizvodnja, a Samostalni sindikat te tvornice uputio je dopis Vladi, tražeći rješenje za novonastalu situaciju...

"Uzroci privremenog zastoja su eksternog karaktera i odnose se na zbivanja na europskom i svjetskom automobilskom tržištu, koja su uvjetovana ekonomskim parametrima i samom ekonomskom krizom", navedeno je u priopćenju FAS-a.

Tvrtka ističe da je u modernom poslovanju, privremeno, kratkotrajno zaustavljanje proizvodnje jedna od uobičajenih metoda koji se uspješno primjenjuju u takvoj situaciji, omogućujući tvrtki da ubrzo nastavi s radom.

U priopćenju nije precizirano na koliko dana je zaustavljena proizvodnja, a u samostalan sindikatu tvornice Tanjug je doznao da radnici ne rade od 5. do 9. rujna, kao i da će za to vrijeme primati 65 posto plaće.

"Proizvodnja je zaustavljena za razdoblje od 5. do 9. rujna. Imamo neslužbenu najavu da će prekid trajati još nekoliko dana", rekao je predsjednik Samostalnog sindikata u tvornici Zoran Marković.

Marković je naveo i da je sindikat tim povodom uputio dopis vladi Srbije, koja je suvlasnik tvornice, kao i premijeru Aleksandru Vučiću.

"Nadamo se da ćemo naći neko rješenje", rekao je Marković i dodao "da tvornica automobila, bez novog modela automobila ili dodatnog posla neće moći normalno funkcionirati u 2015. godini sa sadašnjim brojem radnika, kojih ima oko 3.000.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram