Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2014

Zračna luka Zagreb obara rekorde po broju prevezenih putnika!

Međunarodna zračna luka Zagreb zabilježila je rekordne rezultate prometa i broja putnika u kolovozu, povećanjem od 10 posto u odnosu na kolovoz 2013. godine, čime je zabilježen rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti zagrebačke zračne luke...

Tako je u kolovozu kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb prošlo 269.500 putnika, a ovaj se pozitivan trend nastavlja i u rujnu. U prvih 10 dana rujna Međunarodna zračna luka Zagreb je zabilježila porast od više od 7% u odnosu na rujan prošle godine, a očekuje se isti trend povećanja do kraja mjeseca.

MZLZ se i dalje nalazi u vrlo dinamičnom razdoblju ljetnog reda letenja, u kojem bilježi porast destinacija, frekvencija, aviokompanija i čarter linija.

Tako je Vueling od 2. svibnja ponovno uveo izravan let za Barcelonu, tri puta tjedno, a od 26. lipnja i izravan let za Rim, dva puta tjedno. Turkish Airlines je povećao broj letova na ruti Zagreb-Istanbul na dva leta dnevno, svaki dan u tjednu. KLM je od 26. svibnja nakon 22 godine ponovno uspostavio redovitu dnevnu liniju za Amsterdam. Air Europa i Air Nostrum uveli su čarter letove prema Zaragozi te zračnoj luci Bilbao Madrid / Valencija. Zrakoplovni prijevoznik Arkia uveo je čarter letove za Tel Aviv, a Germanwings tijekom srpnja i kolovoza za Hamburg, kao i Tunis Air i Onur Air koji su uveli dodatne čarter letove. Iberia je produžila sezonu letenja u Zagreb, a Qatar Airways najavio je od 1. listopada tri puta tjedno izravni let Zagreb – Doha, bez zaustavljanja u Budimpešti.

Uz to, Korean Air je je u svibnju i lipnju imao 6 čarter letova sa zrakoplovima tipa Boeing 747-400 te Boeing 777-200 te će imati četiri dodatna leta u rujnu.

Očekuje se nastavak pozitivnih trendova u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb i u zimskom redu letenja 2014./2015.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram