Zatvori
Poslovni Puls
12/09/2014

Porezna uprava: Trećina taksista ne posluje po zakonskim propisima

Trećina taksista ne pridržava se zakonskih propisa, ustanovili su inspektori Porezne uprave koji su u prvom tjednu rujna vršili pojačani nadzor pružatelja taksi usluga diljem Hrvatske...

Na nadzoru nad taksistima bilo je angažirano više od 200 inspektora, a obavljeno je 490 nadzora. Nepravilnosti su pronađene u više od 150 slučajeva, odnosno u 32 posto obavljenih nadzora. Uglavnom se radi o neizdavanju računa i ilegalno obavljanju taksi službe, stoji u priopćenju Porezne uprave.

Najviše nepravilnosti, ukupno 45, pronađeno je u Zagrebu, a slijede Rijeka (20), Split (18), Dubrovnik (13) i Zadar (10).

"Navedeno govori kako, usprkos zakonitom poslovanju velikog broja taxi prijevoznika, postoji veliki broj onih koji unose nered na tržištu pružanja takvih usluga te čine nelegalnu konkurenciju poreznim obveznicima koji zakonito plaćaju svoje obveze", tvrde iz Porezne uprave.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram