Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2014

Ovo čeka i nas: Srbija reže plaće u javnom sektoru i mirovine za 10 posto!

Ministar financija Srbije Dušan Vujović izjavio je kako će Vlada Srbije u sljedećim danima izaći s prijedlogom mjera ušteda u proračunu, i dodao kako se zalaže da smanjenje plaća u javnom sektoru i mirovina ne bude veće od 10 posto...

Vlada je apsolutno suglasna oko paketa mjera, rekao je Vujović gostujući na RTS-u, i dodao da u vladi postoje "klasične balkanske nesuglasice, jer svatko štednju vidi kod drugih, a ne kod sebe". Najveći dio ušteda će, kako je rekao, biti kao i uvijek na plaćama i mirovinama.

"Fiskalni savjet je govorio da je potrebno smanjiti 15 posto linearno, neki spominjali i 20 posto. Moja procjena je oko 10 posto. Rekao sam prije mjesec dana da smanjenje neće biti ni dinar preko toga. ", rekao je Vujović.

Upitan da li se zalaže za linearno ili progresivno smanjenje zarada, odgovara da je linearno, odnosno svima za isti postotak, lakše, ali s druge strane treba misliti i na socijalni efekt.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram