Zatvori
Poslovni Puls
18/09/2014

Lalovac: Vlada otpisom dugova mora zaštiti najugroženije

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je da su utvrđeni kriteriji na temelju kojih će se bankama i telekomima ponuditi otpis dugova socijalno najugroženijima te najavio da će Vlada, ako tvrtke na to ne pristanu, ići na zakonski moratorij na ovrhe...

Potvrdio je da Vlada planira tvrtkama koje odustanu od ovrha prema socijalno najugroženijima ponuditi porezno priznat rashod. Naglasio je da Vlada u tom smislu želi postići sporazum s bankama i telekomima te poručio da će, ako tvrtke na to ne pristanu, imati pravo zakonom zaštititi najugroženije građane.

Napomenuo je da Vlada ne može narediti otpis dugova, ali da zakonom može utvrditi određenu vrstu moratorija na naplatu dugova najsiromašnijima. "Ne mora značiti da mora ići otpis duga, ali će postojati određena vrsta moratorija, da se ne mogu vršiti nikakve daljnje aktivnosti prema tim građanima dok traje taj određeni period, ekstremna situacija za taj dio građana, da se spriječe daljnje prodaje, ovrhe nekretnina i izbacivanje iz kuća", kazao je Lalovac.

Izvijestio je da je razgovarao s potpredsjednicom Vlade Milankom Opačić te da su utvrdili kriterije koje će ponuditi telekomima. "Ako se dogovorimo s telekomima i bankama, to će ići relativno brzo", kazao je Lalovac, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram