Zatvori
Poslovni Puls
23/09/2014

Kineski turisti u inozemstvu imaju visoku kupovnu moć

Kineska akademija za turizam izjavila je da se očekuje da će razlika u potrošnji turista koji posjećuju Kinu i kineskih turista u inozemstvu u 2014. dostići deficit od 100 milijardi dolara...

Kineski turisti u inostranstvu napravit će oko 116 milijuna putovanja cijelu godinu, što je mnogo manje turista nego što dolazi u Kinu. S druge strane, kupovna moć kineskih inozemnih turista je mnogo veća.

U 2013. je potrošnja kineskog inozemnog turista iznosila 1,368 dolara po glavi, što je tri puta više nego potrošnja prosječnog turista koji posjećuje Kinu. Očekuje se da će ukupna potrošnja kineskih turista ove godine iznositi 155 milijardi dolara.

Razlika između potrošnje kineskih turista u inozemstvu i posjetitelja Kine promijenila se iz suficita u deficit u 2008. nakon što je financijska kriza pogodila svijet.

Tijekom predstojećih praznika Nacionalnog dana, također poznatih kao "zlatni tjedan", očekuje se 480 milijuna putovanja. Broj kineskih posjetitelja stranim zemljama nastavit će rasti, dok će broj domaćih turista ostati stabilan, a broj stranih turista u Kini nastavit će opadati, izjavio je Dai Bin, čelnik Kineske akademije za turizam, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram