Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2014

Dubrovnik: Građanima jeftiniji taksi prijevoz?

Kolegij gradonačelnika Grada Dubrovnika ususret sjednici Gradskog vijeća danas je održan u Maloj vijećnici, a raspravljalo se i o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu...

Gradonačelnik je najavio kako će se na Gradskom vijeću naći i dvotarifni model naplate prema kojemu bi Dubrovčani plaćali jednu, sniženu cijenu, a turisti drugu.

Novi cjenik za građane predviđa startnu cijenu od 18 kuna, a prema tarifi za svaki prijeđeni kilometar naplatit će se šest kuna. Pogodnost će, ukoliko Odluka prođe na Gradskom vijeću, imati domaće stanovništvo s prebivalištem na području Grada Dubrovnika, uz predočenje odgovarajuće iskaznice, prenosi Dubrovački Dnevnik.

Riječ je o tzv. 'Tarifi br. 2' koju će građanima morati omogućiti svi taksisti, a oni koji se ne budu pridržavali tog pravila bit će kažnjeni privremenim oduzimanjem dozvole u trajanju od sedam, 15 ili 30 dana što uključuje i zabranu korištenja autotaksi stajališta.

Prema Odluci, taksi vozila će morati imati ugrađen uređaj koji će putem interneta biti povezan u cijeli sustav autotaksi prijevoza, ukoliko ona bude izglasana na Gradskom vijeću.

'Svi taksisti Grada Dubrovnika će morati biti povezani u jedinstveni sustav naručivanja, imati odgovarajući uređaj u taksiju kako bi i građani, i posjetitelji na određeni broj mogli dobiti taksi. Uređaj je Grad Dubrovnik već platio, on taksiste ne košta ništa jer smo smanjili naknadu sa 10 na sedam tisuća kuna,' kazao je gradonačelnik te dodao kako će svi taksisti u razdoblju od 1. svibnja do 1. studenog morati imati bijele košulje ili polo majice za vrijeme obavljanja autotaksi djelatnosti. Svo vrijeme morat će imati i istaknutu akreditaciju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram