Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2014

Kineske vlasti pokazale zeleno svjetlo za Appleov iPhone 6

POVEZANE OBJAVE:

Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije izjavilo je u utorak da je novom Appleovom pametnom telefonu iPhone 6 odobrena dozvola za pristup mreži ...

Dozvola je odobrena nakon što je četiri modela iPhone 6 prošlo certifikacijsku provjeru 3C (China Compulsory Certification), što je obavezan certifikacijski sustav za provjeru i odobravanje svih proizvoda koji se prodaju u Kini. Model je ranije ovog mjeseca dobio i potvrdu od Državnog ureda za regulaciju radijskih frekvencija.

Nakon što je dobio dozvolu za pristup mreži i još dvije dodatne dozvole, iPhone 6 može krenuti s prodajom u Kini.

Ministarstvo je izjavilo da je donijelo odluku da odobri dozvolu nakon što su od Applea dobili potvrdu da su tri programa za pozadinske usluge, za koje se sumnjalo da nose rizik od povrede privatnosti korisnika, samo dijagnostički alati koji se neće koristiti u zlonamjerne svrhe.

U dokumentu koji je poslan Ministarstvu Apple je izjavio da tvrtka neće sakupljati osobne podatke bez odobrenja korisnika i da je već poduzelo korake kojim će smanjiti mogućnost nedozvoljene upotrebe usluga na njihovom ios8 sustavu.

Apple je također izjavio da će poboljšati sigurnost i zaštitu privatnosti svojih korisnika. Dodao je da nikada nije niti namjerava ugraditi tzv. "stražnja vrata" na niti jednom od svojih proizvoda ili usluga sa svrhom omogućavanja pristupa vladinim agencijama bilo koje zemlje, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram