Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2014

Zagrebačka banka inovativnim startup projektima dijeli milijun kuna

Zagrebačka banka i u 2014. nastavlja s projektom Moj Zaba Start. Kroz tri njegova natječaja – Moja prilika za inovativne poduzetničke i start up projekte; Moja zelena zona za zeleno poduzetništvo; Moja kreativna crta za kreativnu industriju – Banka će dodijeliti najboljim idejama ukupno milijun kuna poticaja...

Projekt MOJ ZABA START predstavila je u poslovnici Gradska štedionica u Zagrebu članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak koja je istaknula: „Za razvoj ovog društva i konačni izlazak iz recesije, između ostalog, ključno je potaknuti i nagraditi poduzetnički duh, kako bismo kao poduzetnička zemlja postali konkurentni i uspješni. Nakon uspjeha projekta Moj Zaba Start u 2013, na koji se prijavilo čak 420 inovativnih poduzetničkih ideja, odlučili smo i u ovoj godini nastaviti s ovim pristupom potpore ukupnom gospodarstvu. Uz brojne partnere i ambasadore koji nam dolaze iz redova uspješnih poduzetnika vjerujemo da ćemo zajedno pronaći nove poslovno kvalitetne priče.“. Uz gđu Roguljjić Novak, o natječaju su govorili i predstavnici partnera – g. Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO; g. Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a; gđa Snježana Turalija, izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, i g. Davor Bruketa iz agencije Bruketa&Žinić.

S radom je krenula i internetska stranica Moj Zaba Start (www.mojzabastart.hr) na kojoj se mogu pronaći sve detaljnije informacije o projektu i natječajima te dodatni sadržaj vezan uz prošlogodišnje pobjednike, smjernice za pripremu poslovnog plana i prijavnice.

Projektom MOJ ZABA START i ove je godina namjera nagraditi najinovativnije i tržišno utemeljene poduzetničke ideje iz područja zelenog poduzetništva, poduzetništva u kreativnoj industriji i inovativnih start up koncepata koje imaju za cilj pokretanje novog projekta ili razvoj i širenje postojećeg projekta korištenjem inovativnih rješenja. Svim finalistima omogućit će se edukacija kroz radionice vezane uz poslovno planiranje kako bi mogli uspješno upravljati poslovnim procesima i financijama te uspješno savladavati izazove tržišta.

U svakoj kategoriji tri pobjednika koje odabere stručna komisija dobit će potporu u iznosu od po 100.000 kuna, a iznos potpore za jedan projekt odabran od strane javnosti je 33.000,00 kn. Prijave se primaju do 01. prosinca 2014.

Natječaji projekta MOJ ZABA START su sljedeći:

1. MOJA PRILIKA – potpora inovativnim poduzetničkim idejama i konceptima s ciljem promocije i unapređivanja poduzetničke kulture te samozapošljavanja i zapošljavanja pogotovo mladih. Partneri natječaja su HAMAG-BICRO, Sense Consulting, Sveučilište u Zagrebu i Udruga inovatora Hrvatske. Ambasadori su Adria Scan, informatičko učilište Algebra, tvrtka Pet minuta i prvi hrvatski web shop Pokloni me.

2. MOJA ZELENA ZONA – ovim natječajem pružit će se potpora inovativnim i održivim projektima korištenja zelenih tehnologija i energetske efikasnosti. Partneri natječaja su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, REGEA (Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske) i Savjet za zelenu gradnju. Ambasadori su Bioinventa, ekoknjižnica Vukovar, ekološko poljoprivredno gospodarstvo Sever i Membrain.

3. MOJA KREATIVNA CRTA – potpora projektima iz područja kreativne industrije (oglašavanje, arhitektura, obrtništvo, dizajn, grafički dizajn, moda, film & video, muzika, scenske i izvođačke umjetnosti, digitalni mediji) koji podrazumijevaju inovativan, kreativan i održiv pristup. Partneri natječaja su Hrvatska obrtnička komora, agencija Bruketa&Žinić, Jasna Jakovljević iz HNK Varaždin i Dean Sinovčić, filmski kritičar. Ambasadori su print Cerovski, nakladnička kuća Faktura, privatno kazalište Planet Art i studio Grupa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram