Zatvori
Poslovni Puls
02/10/2014

Njemačka startup tvornica Rocket Internet izašla na burzu

Njemački inkubator tehnoloških startupa koji se reklamira kao "najveća internetska platforma izvan SAD-a i Kine" od danas je izlistana na Frankfurtskoj burzi...

S više od 20 internetskih kompanija u svom portfelju, Rocket Internet jedan je od najvećih svjetskih startup inkubatora. Rocket Internet je uglavnom fokusiran na e-trgovinu.

Rocket Internet je osnovan “davne” 2007. godine od strane Marca, Olivera i Alexandera Samwera koji su primjenjujući “copy-paste”  strategiju uspješno lokalizirali etablirane internetske poslovne modele. Rocket Internet je sa svojim kompanijama prisutan na više od 100 tržišta diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku gdje je prisutna njihov servis za naručivanje dostave hrane FoodPanda.

Prošle godine ostvarili su više od milijardu eura prihoda, a ove godine očekuju značajan rast.

Kroz IPO Rocket Internet je prikupio impresivnih 1,6 milijardi eura dodatnog kapitala, a cijela tvrtka sada vrijedi 6,2 milijarde eura.

Dionicama Rocket Interneta u ovom trenutku trguje se uz cijenu od 41,2 eura što je tek blagi pad u odnosu na IPO cijenu od 42,5 eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram