Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2014

ACI kraj Dubrovnika gradi novu marinu vrijednu 60 milijuna kuna

Tvrtka ACI d.d. Opatija koja posluje sa 21 marinom koje se protežu od Umaga do Dubrovnika danas je održala svečano potpisivanje Ugovora sa odabranim izvođačima za izgradnju kopnenog dijela nove 22. po redu ACI marine koja će se graditi u Uvali Slano, u dubrovačko-neretvanskom primorju...

Izgradnja nove ACI marine prvi je kapitalni projekt tvrtke ACI d.d. nakon dugog niza od 24 godine od zadnje izgrađene ACI marine. Ukupna investicija izgradnje nove ACI marine iznosi 60 milijuna kuna, od kojeg se 40 milijuna kuna izdvaja za izgradnju kopnenog dijela.

Ugovor o izvođenju radova na novoj marini potpisan je s odabranim izvođačima, zajednicom ponuditelja, tvrtkama Pomgrad inženjering d.o.o. i Lavčević d.d.

Ugovorom su obuhvaćeni radovi na izvođenju kopnenog dijela ACI marine Slano i trafostanice. Kopneni sadržaji koji će se u narednom periodu izgraditi obuhvaćaju zgradu recepcije marine, zgradu za ugostiteljske sadržaje sa zatvorenim, natkrivenim i otvorenim površinama, prodavaonice, radionicu, vanjski bazen s pratećim prostorom i plohama za sunčanje, sanitarije za nautičare te parkiralište za 100 vozila. Ugovor podrazumijeva i krajobrazno uređenje površina buduće marine i uređenje postojećeg vodotoka te izgradnju obalnog puta sa proširenjima i šetnicom.

Direktorica ACI-ja, dr. sc. Doris Peručić istakla je: „Ovo je jedan od kapitalnih projekata ACI-ja koji smo konačno, nakon dugog niza priprema, uspješno doveli do realizacije. Zahvaljujem svima koji su radili na projektu na zaista velikom uloženom trudu a ujedno i najavljujem da ćemo i u narednom periodu realizirati značajne projekte važne za daljnji razvoj ACI-ja.“

Početak radova na izgradnji nove marine planiran je za kraj listopada. Po dovršetku radova na kopnenom dijelu marine pristupit će se i gradnji morskog dijela marine koji podrazumijeva postavljanje valobrana, pontona te sidrenog sustava.

Otvaranje nove ACI marine Slano očekuje se početkom slijedeće nautičke sezone. ACI marina Slano raspolagat će kapacitetom priveznih mjesta za 200 plovila duljine od 11 do 25 metara, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram