Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2014

Njemački internet div Rocket Internet lansira novi biznis

Njemački internet div Rocket Internet koji je početkom mjeseca izašao na burzu -  sprema se za pokretanje novog biznisa...

Rocket Internet obuhvaća čitav niz internetskih kompanija koje se bave dostavom hrane, online trgovinom, posuđivanjem novca, taxi aplikacijama - sprema se lansirati novi poslovni pothvat. Prema pisanju njemačkih medija riječ je o servisu Shopwings.

Za sada nije poznato što će Shopwings točno biti, međutim Rocket Internet je u jednom vlastitom dokumentu objavio kako je riječ o servisu za "kupovinu hrane i namirnica".

Rocket Internet je osnovan 2007. godine od strane Marca, Olivera i Alexandera Samwera koji su primjenjujući “copy-paste”  strategiju uspješno lokalizirali etablirane internetske poslovne modele. Rocket Internet je sa svojim kompanijama prisutan na više od 100 tržišta diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku gdje je prisutan njihov servis za naručivanje dostave hrane FoodPanda.

Dionice Rocket Interneta izlistane su na Frankfurtskoj burzi. Tržišna kapitalizacija kompanija na kraju prošlog tjedna iznosila je nešto više od 5,3 milijardi eura.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram