Zatvori
Poslovni Puls
14/10/2014

Nakon pritiska javnosti Vlada odustaje od davanja autocesta u koncesije?

Treći je dan prikupljanja potpisa protiv monetizacije autocesta - a već se nagađa da bi Vlada mogla odustati od davanja autocesta u koncesije, navodi Jutarnji list pozivajući se na visoki Vladin izvor...

Konačna bi odluka trebala biti donesena polovinom sljedećeg mjeseca kada se očekuju ponude potencijalnih koncesionara. Promjenu Vladine politike u slučaju monetizacije autocesta najavila je jučer i njezina potpredsjednica Vesna Pusić.

"Ako je glas većine protiv, to je nešto što treba respektirati", izjavila je Pusić.

Premijer Zoran Milanović je do prije nekoliko dana bio drukčijeg mišljenja. "Gledam kao jedan uporan, ali na žalost moguć pokušaj opstrukcije, uporne opstrukcije vlade da vodi ekonomsku politiku i da donosi i predlaže mjere koje jačaju gospodarstvo i imaju povoljan učinak na nacionalne financije", izjaviio je odgovarajući na pitanje novinara što misli o mogućem referendumu protiv monetizacije autocesta.

A povoljan učinak za smjenu vlasti imat će broj prikupljenih potpisa na referendumu smatraju sindikalisti. Ciljani broj koji želimo dostići je jedan potpis više nego što je koalicija dobila glasava na izborima. To je nešto preko 950 000 potpisa i mi idemo prema tom cilju, smatra predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je u intervju za Novi list 05.10. 2014. najavio da ako se na kraju od monetizacije odustane, a istodobno ponuda za RH bude dobra, sam će se zahvaliti i otići prije kraja mandata, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram