Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2014

Goran Maras ima neobičnu ideju za pomoć poduzetnicima

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio kako će se krenuti u pripremu zakona kojim će se omogućiti da s računa fizičkih i pravnih osoba u hrvatskim bankama koji su po nekoliko godina neaktivni novac usmjeri u novi fond za pomoć poduzetnicimana. Prema prvim procjenama moglo bi se raditi oko 800 milijuna kuna...

Maras je to najavio prilikom predstavljanja rezultata programa bespovratnih potpora za malo gospodarstvo Poduzetnički impuls za ovu godinu u sklopu kojeg je za nekoliko mjera za 169 poduzetničkih projekata dodijeljeno 67,2 milijuna kuna.

Ministar Maras je rekao kako to nije novost u financijskom svijetu te da se taj model koristi u Irskoj kao i u Australiji. Objasnio je da je riječ o računima s malim iznosima fizičkih i pravnih osoba u bankama koji nisu aktivni nego im se samo odbijaju naknade, kazao je Maras. Ako se netko zbog tih računa kroz nekoliko godina javi da ga želi aktivirati ili uzeti sredstva sa njih to će i moći, objasnio je Maras.

Na pitanje novinara što misli kako će to proći na Ustavnom sudu, ministar je odgovorio da neće biti problema jer se nikome ništa ne oduzima, prenosi HRT.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram