Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2014

Kinezi s Talijanima potpisali sporazume teške 8 milijardi eura

Kao dio službenog posjeta premijera Lija Keqianga Italiji potpisani su sporazumi o suradnji vrijedni nekih osam milijardi eura...

Među njima je i onaj Kineske investicijske korporacije s jednim talijanskim investicijskim fondom koji bi trebali zajednički uložiti svaki do 500 milijuna eura u različite tvrtke kako bi se promicala bilateralna gospodarska suradnja. Sporazum u vrijednosti 400 milijuna eura za kupnju 50 helikoptera čiji je proizvođač talijanski zrakoplovni konzorcij Finmeccanica potpisala je i kineska industrijska grupacija BAIC.

''Ovo je pokazatelj uspjeha. Opseg naše trgovinske razmjene i investicija proširit će se još više u budućnosti", istaknuo je Li Keqiang dodajući kako su potpisani sporazum znak jačanja gospodarskih veza dviju zemalja.

U sklopu svog posjeta Rimu, Li se također susreo i s talijanskim predsjednikom Giorgijom Napolitanom. Prilikom njihova sastanka kineski premijer je izrazio nadu da Kina i Italija mogu zajednički nastojati potražiti treću partnersku zemlju za svoje investicijske planove. Napolitano je naglasio kako se njegova strana nada jačanju trgovinskih i kulturnih veza te suradnje s Kinom.

Italija je posljednja dionica Lijeva sedmodnevnog posjeta Europi. Prve dvije postaje bile su Njemačka i Rusija, a prije samog povratka u Kinu premijer će prisustvovati spomenutom sastanku azijskih i europskih vođa u Milanu, javlja CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram