Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2014

Privatni smještaj okosnica hrvatskog turizma i u idućim godinama

“Prvi Forum obiteljskog smjetaja skup je od povijesnog značaja i okupio je više od 700 sudionika, a zanimanje za sudjelovanje bilo je I veće. Najviše je sudionika došlo iz Kvarnera i Istre, ali i iz svih hrvatskih županija i regija. Hrvatski su iznajmljivči ovim Forumom dobili pravu podršku I na nacionalnoj razini, a koju im pružaju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i njezina Zajednica obiteljskog smještaja, koja je i organizator ovoga foruma”, kazala je Leila Krešić Jurić, direktorica Sektora za turizam HGK na otvorenju Foruma koje je održano 15. listopada u Hotelu Royal u Opatiji...

Forum je otvorio ministar turizma Darko Lorencin, naglašivši kako je segment obiteljskog smještaja izuzetno bitan I ključan za turističku promociju Hrvatske.

“Krenuli smo i s konkretnim mjerama, koje su možda još simbolične, ali pridonose razvoju ove djelatnosti. Pokrenuli smo financiranje izgradnje bazena za manje turistčke objekte s ukupno devet milijuna kuna, mjeru koju može koristiti i obiteljski smještaj, uveli smo integralne i difuzne hotele, a cilj nam je imati zadovoljnog gosta, koji se ponovo vraća u Hrvatsku, rekao je Lorencin dodavši kako je najpotrebnije udruživanje i povezivanje, osobito strukovno.

"Također, privatni smještaj važno je I integrirati u svojoj destinaciji po položaju, ali i po proizvodu i sadržaju. Ove godine obiteljski smještaj bilježi izniman rast prema prošloj godini, a cilj je stvaranje brenda obiteljskog smještaja", istaknuo je Lorencin.

“Obiteljski smještaj ostvaruje više od 22 milijuna noćenja što je jedna trećina ukupnih noćenja u RH i 1,3 milijarde eura prihoda. Potrebno je razgovarati, poboljšavati uslugu te eliminirati slabosti kako bi bili što konkurentniji I imali kvalitetan proizvod po čemu jedino možemo biti prepoznatljivi I specifičnosti pretvoriti u prednost”, rekao je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić. Također, potrebno je pokrenuti i portal obiteljskog smještaja, kazao je Ivičić napomenuvši akciju 365 Hrvatska kako bi se smanjila sezonalnost hrvatskog turizma, a u što se može uključiti I obiteljski smještaj. HTZ obiteljskom smještaju može pomoći u marketing na inozemnom tržištu radi povećanja popunjenosti I profitabilnosti, a potrebo je koristiti I fondove I institucije koje su im na raspolaganju, rekao je Ivičić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram