Zatvori
Poslovni Puls
20/10/2014

Potrošnja kineskih turista u godinu dana porasla za 50 posto!

Izašli su rezultati novog istraživanja u kojemu kineski putnici u inozemstvo ispitivani o razlozima putovanja van zemlje tijekom praznika povodom Dana državnosti....

Prema riječima novinarke CRI-ja Chloe Lyme, istraživanje je otkrilo da su ispitanici bili manje zainteresirani za kupovinu, a više za istraživanje narodne kulture u zemljama u kojima su putovali.

Istraživanje koje je proveo China UnionPay, tvrtka koja olakšava kartično poslojavanje kineskim putnicima u inozemstvu, pokazalo je kako su između 1. i 7. listopada Kinezi u inozemstvu potrošili 50 posto više novca na hranu i hotele u odnosu na prošlu godinu.

Potrošnja na kupovinu se povećala za oko 30 posto.

Han Zhijuan, šef tvrtke "Multipath Travel Services" sa sjedištem u Ateni, je rekao kako brojke pokazuju kako se potrošačke navike kineskih turista sve više raznolike.

"Organizirali smo putničke programe s različitim temama. Jedan program se fokusira na kušanje vina, jer je Grčka proizvođač vina. Neki od Kineza dolaze ovdje kako bi iskusili jedinstvene golfske terene. Neki mladi parovi Grčku biraju kao mjesto za svoje vjenčanje. Navike kineskih putnika postaju sve više jedinstvene.".

Kupovina u inozemstvu, nekada u velikom fokusu, sada postaje sve manje intenzivna, jer su strani proizvodi sve dostupniji i u Kini.

Ge Lei, menadžer promidžbe u tvrtki "China Youth Travel Service" je izjavio:

"Kineski putnici postaje sve više racionalniji. Kao prvo, inozemni brandovi su sada dostupni u duty-free trgovina u Kini. Stoga je ljudima puno lakše kupiti stranu robu kod kuće. Što je najvažnije, turisti su sve više svjesni što im uistinu treba i te se ne povode drugima i kupuju puno beskorisnih stvari u inozemstvu. Umjesto toga, oni biraju različite proizvode u zemljama u koje putuju.".

Osim promjena potrošačkih navika, turistički operateri tvrde kako kineski putnici postaju sve više sofisticirani tijekom putovanja u strane zemlje.

Han Zhijuan iz tvrtke "Multipath Travel Services" je izjavio:

"Tijekom turističkog vrhunca u danima Kineske nove godine, Praznika rada i Dana državnosti nismo primili niti jednu žalbu iz grčkih hotela, iznajmljivača automobila ili zrakoplovnih tvrtki. Vjerujem da su kineski turisti sve više upoznati s uvjetima i atmosferom u stranim zemljama te da se, generalno govoreći, ponašaju bolje.".

Kineska vlada je aktivno vršila pritisak na turističke tvrtke kako bi putnike educirali o kulturnim normama s kojima će se susreti kada putuju u razne zemlje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram