Zatvori
Poslovni Puls
23/10/2014

Ministru Lalovcu uskoro stižu podaci o inozemnim bankovnim računima

Vlada je usvojila prijedlog zaključka o prihvaćanju Mnogostranog sporazuma nadležnih tijela o automatskoj razmijeni informacija o financijskim računima. Ministar financija Boris Lalovac, koji je na Vladi predstavio prijedlog, kazao je kako da ćemo 'kako bi se spriječile velike porezne utaje - dobiti podatke sa bankovnih računa hrvatskih građana iz 52 zemlje...

Vlada je usvojila Prijedlog odluke o provođenju dubinske analize rashoda državnog proračuna Republike Hrvatske koja bi trebala rezultirati ukupnim smanjenjem javne potrošnje i učinkovitim trošenjem proračunskog novca.

Dubinskom analizom rashoda državnog proračuna bit će obuhvaćeni rashodi za zaposlene koji se isplaćuju iz državnog proračuna, subvencije, sustav zdravstva, poslovanje agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima te porezni rashodi. Za svaki od tih rashoda Vlada osniva povjerenstvo.

Dubinska analiza proračunskih rashoda dio je paketa mjera kojim Vlada pokušava ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proračunskog manjka. Tako će se analiza proračunskih rashoda provoditi kao dio akcijskog plana kojim je Ministarstvo financija zaduženo za provedbu preporuke o održivim javnim financijama. Rok za provedbu analize je 15. ožujka 2015.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram