Zatvori
Poslovni Puls
27/10/2014

Hrvatska će se zadužiti za 2,6 mlrd. eura kako bi preuzela INA-u?

Hrvatska želi kupiti dionice INE u vlasništvu MOL-a i spremni smo se zadužiti 2,6 milijardi eura. Tu informaciju donosi Jutarnji list jer su, tvrde, na uvid dobili analizu dokumenta koje je Ministarstvo gospodarstva dostavilo Državnom tajništvu SAD-a...

Analiza je navodno učinjena u hrvatskom veleposlanstvu u Washingtonu, a tko ju je naručio i za koga - Jutarnji nije uspio doznati, ali objavljuje faksimile dokumenta prema kojima bi se moglo zaključiti da ministar Vrdoljak planira založiti dionice INE u vlasništvu države kao kolateral, ili polog, za dobivanje velikog kredita.

Iz Ministarstva gospodarstva te informacije službeno nisu željeli komentirati, ali se očekuje da bi se ministar danas mogao oglasiti s tim u vezi.

"Jako je velik deficit i treba dobro promisliti na što trošiti novac. Ina je možda bila top-kompanija u srednjoj i istočnoj Europi prije 10-ak godina, no pitanje je što je s njom danas", izjavio je Ante Babić, glavni tajnik Udruženja stranih investitora, u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram