Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2014

Za 150 milijuna kuna traži se zamjena za "Mediteran kakav je nekad bio"

Hrvatski turizam ide u traženje “velike ideje”, nove brending strategije hrvatskog turizma koju će pratiti nove komunikacijske konstante i standardi poput logotipa i slogana te globalne PR komunikacije, za što će međunarodni natječaj biti objavljen idućeg tjedna...

Sadašnji slogan “Mediteran kakav je nekad bio” odlazi u povijest, a najvažniji zadatak turističke promocije u 2015. godini bit će jačanje nacionalnog turističkog brenda i repozicioniranje Hrvatske kao turističke destinacije. Za to će u idućoj godini biti potrošeno 150 milijuna kuna, odnosno gotovo pola ukupnog proračuna Hrvatske turističke zajednice, piše Slobodna Dalmacija.

"Idemo tražiti veliku ideju, jedno kreativno rješenje koje će pričati priču o Hrvatskoj i gdje će asocijacija na Hrvatsku biti u tipu logotipa. Imamo tu sreću da ćemo imati težak posao u izboru tih šest-sedam atributa jer Hrvatska je raznolika zemlja. Taj proces počinjemo ovih dana raspisivanjem natječaja za izbor najbolje ideje, slogana i onda će se logotip prilagoditi toj kampanji", kazao je Darko Lorencin, ministar turizma.

Osim što će promocija biti usmjerena na produžetak sezone i repozicioniranje Hrvatske na međunarodnom tržištu, njezini učinci bit će intenzivnije mjereni kako bi se pratila učinkovitost izvršenih promotivnih aktivnosti na svim razinama, kažu u Glavnom uredu HTZ-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram