Zatvori
Poslovni Puls
30/10/2014

Ruski poduzetnik zaprijetio Crnoj Gori: Bacit ću vas u bankrot!

 Crna Gora bi mogla biti oštećena za milijardu eura ako arbitražni sud donese presudu u vezi s Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP) u korist CEAC-a, iza kojeg stoji ruski poduzetnik Oleg Deripaska, poručeno je iz tog poduzeća... 

„To je trećina crnogorskog BDP-a i značilo bi bankrot države, te bi ugrozilo građane. Zato se Vlada igra sudbinom građana. To bi bilo i upozorenje međunarodnim faktorima o realnosti Crne Gore, usljed manjka poštovanja vladavine prava i užasnog tretmana kojeg imaju strani investitori“, rekao je viši savjetnik CEAC-a Pavel Primakov u intervjuu Vijestima.

Primakov je dodao da bi država o tome morala voditi računa i zbog pristupnih pregovora za članstvo u EU.

Ciparsko-ruski CEAC je upravljao Kombinatom aluminijuma od 2005. do srpnja prošle godine, kada je u KAP uveden stečaj na zahtjev Vlade.

Građani Crne Gore su, zahvaljujući sporazumu iz 2009. Vlade i CEAC-a, platili preko 135 milijuna eura kredita KAP-a, plaćali su subvencije za struju, otpremnine... Iz Vlade su priopćili da je stečaj otvoren jer CEAC nije plaćao obaveze, kao i da je “ugrozio imovinu države”.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram