Zatvori
Poslovni Puls
31/10/2014

Novotny: Autoceste su skupa igračka koja opterećuje Hrvatsku

Ekonomski analitičar Damir Novotny, govoreći u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog o referendumu o autocestama, rekao je da se radi o još jednoj političkoj kampanji jer sindikati ne odrađuju posao kako bi stvorili povoljnije uvjete za svoje članstvo. ..

Novotny je naglasio kako autoceste čine veliki dio javnoga duga i smatra da bi bilo dobro da se nađe način da netko otplati dio i izvuče ga iz javnog duga.

"Autoceste su skupa igračka s kojom se ne smije igrati", rekao je Novotny.Naveo je kako istraživanja govore da, dođe li javni dug do 90 posto BDP-a ( a mi smo se toj brojci opasno približili), zemlji prijeti 20-godišnja stagnacija. "U takvoj smo situaciji da nema dobrog rješenja za smanjivanje javnog duga, naglasio je te dodao da je javnost i ovim referendumom pokazala da nije spremna za promjene."

Sam naziv referendumske inicijative "Ne damo naše autoceste" je netočan jer te ceste nisu nikada bile naše, od početka su financirane tuđim novcem, tuđom štednjom, ustvrdio je Novotny. Jedan od pokretača referendumske inicijative Mijat Stanić nije se složio s Novotnyjem da je riječ o političkom potezu. Ponovio je kako su hrvatske autoceste razvojni projekt Hrvatske. Rađene su da bi se ravnomjerno razvijali svi djelovi Hrvatske, da bi se razvijao turizam. Prema njegovim tvrdnjama, alternativa postoji, a to je reprogram duga i obveznice.

Stanić je ustvrdio da prema posljednjim podacima imaju više od 510.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma te da je to 30 posto više od potrebnog.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram