Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2014

Irski Ryanair najavio smanjenje cijena aviokarata!

Irski low cost avioprijevoznik Ryanair najavio je u ponedjeljak prognozu godišnje dobiti koja je gotovo 20 posto veća od ranijih očekivanja, zahvaljujući rastu rezervacija u zimskoj sezoni, te najavila za iduću godinu rezanje cijena i do 10 posto kako bi preotela tržišni udio od konkurenata s višim cijenama....

Ryanair je objavio kako je njegova dobit poslije oporezivanja u šest mjeseci do kraja rujna iznosila 795 milijuna eura, što je nešto niže od očekivanja analitičara koji su očekivali dobit od 799 milijuna eura.

Zahvaljujući dobrim rezultatima, Ryanair je povećao prognozu za idućih šest mjeseci, pa sada očekuje kako će dobit nakon oporezivanja za financijsku godinu koja traje do ožujka 2015. iznositi između 750 i 770 milijuna eura. To je znatno više u odnosu na prethodnu prognozu od 620 do 650 milijuna eura i iznad očekivanja analitičara od 694 milijuna eura.

Povećanje procjena poslovanja uslijedilo je nakon što je taj najveći europski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik uveo niz poboljšanih usluga za korisnike i ponudio nove cijene za poslovnu klasu s besplatnom prijavom prtljage i mogućnošću promjene leta.

Iz Ryanaira su također poručili kako očekuju rast tržišnog udjela jer će smanjiti svoje cijene za 5 posto u iduća tri mjesta, te za dodatnih 10 posto u prva tri mjeseca iduće godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram