Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2014

Milanović: Ako građani žele da nas banke nastave kamatariti - super!

Nakon što je građanska inicijativa "Ne damo naše autoceste" objavila da je prikupila dovoljan broj potpisa za referendum o monetizaciji autocesta, premijer Zoran Milanović izjavio je da će o tome pitanju presuditi volja ljudi, te najavio obraćanje Ustavnom sudu kod donošenja konačne odluke...

Imamo takve propise kakve imamo, imamo Ustav koji omogućuje da o sudbini gotovo dva milijuna štediša u drugom (mirovinskom) stupu odlučuje 400 tisuća ljudi, kazao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara u Zagrebu.

Istaknuo je kako to nije nikakvo duboko civilizacijsko ili principijelno pitanje njegove vlade i stranke, ali "ako tako bude, radit ćemo na svoju štetu".

"Kako ljudi odluče, bit će tako. Pitat ćemo i Ustavni sud što misli o toj vrsti referenduma i ako zaista Hrvati žele plaćati a osobito oni koji imaju manje od 52 godine i koji štede u mirovinskim stupovima, koji se natječu na monetizaciji ako žele plaćati kamatu sljedećih 25 godina u Milano, Torino, Pariz, London, i platiti dvije glavnice, da nas sve iskamatare super", kazao je premijer.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram