Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2014

Proizvođači popularnih mobilnih aplikacija postali najbogatiji bračni par u Sloveniji!

Bračni par Iza i Samo Login najbogatiji su Slovenci na novoj listi 100 najbogatijih, koju tradicionalno svake godine objavljuje časopis Manager u izdanju slovenskih poslovnih novina Finance...

Loginovi su glavni osnivači tvrtke Outfit7, specijalizirane za razvoj mobilnih aplikacija, čiju je vrijednost Manager procijenio na 1,1 milijardu eura, dok njihova osobna imovina vrijedi 617 milijuna eura.

S prošlogodišnjeg prvog na drugo mjesto najbogatijih Slovenaca pao je Sandi Češko, osnivač i vlasnik Studija Moderna, tvrtke koja se bavi televizijskom prodajom. Vrijednost njegove kompanije, koja među ostalim prodaje madrace "Dormeo", pala je  na 391 milijun eura.

Darko Horvat, vlasnik tvrtke Aktiva Holdings sa 235,9 milijuna i povećanjem od 24,2 posto - našao se na trećem mjestu.

Na četvrtom je mjestu prva najbogatija Slovenka Danijela Rakovič s tvrtkama Center Naložbe i Kolonel.

Peti su supružnici Dari i Vesna Južna s tvrtkom Perspektiva, čija je vrijednost povećana za 399,3 posto i sada iznosi 145,8 milijuna eura, slijede Joc Pečečnik - Elektronček Group (133,1 milijun eura), Igor Akrapovič - Akrapovič (123,8), Branko Drobnak - Poteza (119,6), Tomaž Lovše - Diners Club Adriatic (79) i kao deseti Bahtijar Bajrovič - Sportina Group (74). Najveći skok na ljestvici ostvario je Ivan Zidar - SCT, čije je bogatstvo povećano za 515 posto i sada iznosi 49,2 milijuna eura pa se sa 69. mjesta probio na 19. mjesto.

Stotinu najbogatijih Slovenaca ima imovinu ukupne vrijednosti od 4,5 milijardi eura, a dobar dio njihovih poduzeća registriran je u inozemstvu, a ne u Sloveniji, navode iz Managera.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram