Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2014

Sony otpušta 700 radnika u svojoj smartphone diviziji

Sony Mobile odlučio je smanjiti broj radne snage u svojim kineskim podružnicama, no poznavatelji situacije izjavljuju da, unatoč tome, tvrtka ne odustaje od najvećeg svjetskog tržišta mobilnih telefona...

Prema informacijama koje je portal Sina.com.cn dobio od neimenovanog izvora, najmanje 700 zaposlenika u njihovoj kineskoj podružnici dobit će otkaz, što čini preko 70 posto planiranih otpuštanja u Sonyjevim svjetskim podružnicama.

Tvrtka također namjerava smanjiti opseg poslovanja u Kini, što uključuje odustajanje od proizvodnje pametnih telefona namijenjenih isključivo kineskim korisnicima.

Sony je sa svoje strane izjavio da se raduje podizanju razine svog poslovanja na novu razinu i povećanju prodaje pametnih telefona u Kini.

Podaci tvrtke za istraživanje tržišta Canalys pokazuju da je Sony trenutno na listi 10 najvećih proizvođača pametnih telefona u Kini s nešto manje od milijun isporučenih uređaja u trećem kvartalu, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram