Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2014

Lorencin ide u Aziju: Nikad više turista iz Kine i Koreje

Ministar turizma Darko Lorencin sljedeći će tjedan posjetiti Koreju, Japan i Kinu, gdje će se susresti s vodećim predstavnicima institucija u čijoj se nadležnosti nalazi turističko gospodarstvo i promocija turizma te s predstavnicima turističkih agencija, turoperatora i zračnim prijevoznicima s kojima će razgovarati o intenziviranju turističkog prometa prema Hrvatskoj...

„Ovog listopada uz tradicionalna europska tržišta, među 10 zemalja s najvećim brojem dolazaka u Hrvatsku nalaze se i Japan i Koreja. S obzirom na velik potencijal s tih tržišta želja je uspostaviti snažniju suradnju između zemalja te privući više turista.  Također, Kinezi su po prvi put, na ljestvici zemalja iz kojih se najviše putuje, zamijenili Njemačku te je to tržište iznimno interesantno i Hrvatskoj, koja ima mnogo toga za ponuditi i izvan ljetnih mjeseci", naglasio je ministar Lorencin.

Lorencin će se u Koreji sastati s predstavnicima korejskog udruženja putničkih agencija te s ministrom kulture, sporta i turizma Kim Jongdeokom. U Japanu će se ministar sastati sa zamjenicom povjerenika japanske nacionalne turističke agencije Yumi Yamashita, predstavnicima Japan Airlinesa, predsjednikom japanskog udruženja turističkih agencija (JATA) Hiromijem Tagawaom te gradonačelnikom Kyota Daisaku Kadokawom.

U Kini (Šangaj), ministar će sudjelovati na China International Tourism Market (CITM), najvećem profesionalnom turističkom sajmu u Aziji u organizaciji kineske nacionalne turističke organizacije, Civilne zrakoplovne administracije Kine i šangajske Vlade, gdje će se i službeno susresti s njihovim vodećim predstavnicima.

U prvih deset mjeseci ove godine Hrvatska bilježi porast broja turista iz Koreje od 221 posto u noćenjima (282.000), Japana 11 posto u noćenjima (226.000) te Kine od 35 posto u noćenjima (81.000). Turisti iz Japana bilježe porast od 12 posto u dolascima (158.000),  iz Koreje 241 posto (221.000) te Kine 37 posto više dolazaka (54.000).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram