Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2014

Low cost avioprijevoznik Wizz Air otvorio bazu u Tuzli

Međunarodni aerodrom Tuzla i aviokompanija Wizz Air Hungary Kft potpisali su jučer u Tuzli petogodšnji ugovor o suradnji po kojem zračna luka u Dubravama postaje stalna baza mađarske niskotarifne aviokompanije. Ugovor je precizirao i uvođenje novih linija...

"Od 1. lipnja 2015. sa tuzlanskog aerodroma polijetat će avioni prema Munchenu (aerodrom Memmingen), Oslu (Sandefjord Torp), Stockholmu (Skavsta) i Frankfurtu (Hahn)", rekao je za Oslobođenje v.d. direktor Aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

Inače, sa aerodroma Tuzla dosada se moglo letjeti za Basel, Dortmund, Malme, Eindhoven i Geteborg.

Prema njegovim riječima, do ljeta naredne godine iz Tuzle će se na ovih devet destinacija moći letjeti tri put tjedno.

"Prema potpisanom ugovoru dužni smo do lipnja napraviti nadogradnju rasvjete, kako bismo oigurali adekvatnu signalizaciju koja će jamčiti sigurno slijetanje i polijetanje, a treba se urediti i pristupni put. Također, otvaranje novih linija značit će i otvaranje novih radnih mjesta, te je planirano zapošljavanje novih 25 radnika koji će već od veljače krenuti na obuku", istaknuo je Karasalihović.

Ugovorom je predviđeno da se rad na tuzlanskom aerodromu organizira u dvije smjene, odnosno rad aerodroma će biti od 6 ujutro do 23 sata navečer.

Gyorgy Abram, komercijalni direktor kompanije Wizz Air, istaknuo je na konferenciji za novinare, održanoj povodom potpisivanja ugovora, kako je kompanija Wizz Air u Tuzli prisutna od svibnja 2013. i dosada je prevezla oko 180.000 putnika, a uvođenjem novih linija planiraju da udio na tržištu povećaju sa sadašnjih 15,3 na 24 posto.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram