Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2014

Kod petine taksista otkrivene nepravilnosti u poslovanju

Inspektori Porezne uprave u 368 obavljenih nadzora taksista otkrili su 70 nepravilnosti, a u 588 nadzora automehaničara otkriveno je 80 nepravilnosti, izvijestili su iz Porezne uprave...

Nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom kod pružatelja taxi usluga 176 ovlaštenih službenika Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom obavilo je od 20. do 27. listopada u više gradova.

Od 368 obavljenih nadzora kod pružatelja taxi usluga oko 19 posto ili 70 nadzora bilo je s nepravilnostima. Inspektori su izdali 37 prekršajnih naloga te je izrečeno 29 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti, navode iz Porezne uprave.

Utvrđene nepravilnosti odnose se u najvećem broju na neizdavanje računa zatim neprovođenje postupka fiskalizacije, nepostojanje svih propisanih elemenata računa i dr., a kod 10 obveznika radi se o ponovljenom prekršaju.

Najviše nepravilnosti kod taksista otkriveno je u Zagrebu (21) i Rijeci (18), potom u Zadru (7), Pazinu (4), Splitu (3), Osijeku (3) i Dubrovniku (2).

Nadzor obveznika koji obavljaju djelatnost servisa i popravka motornih vozila (automehaničara) obavilo je 198 službenika u razdoblju od 27. listopada do 3. studenog, a od 588 nadzora 80 ili 13,6 posto bilo je s nepravilnostima.

Te se nepravilnosti odnose u najvećem broju na neizdavanje računa, neprovođenje fiskalizacije, neevidentiranje prometa (višak), nepodmirenje poreza i drugih javnih davanja (doprinosa, prireza i sl.), neevidentiranje gotovinskog prometa itd., ističu iz Porezne uprave.

Najviše nepravilnosti otkriveno je u Varaždinu (26), potom u Rijeci (12), Zagrebu (8), Zadru (7), Karlovcu (4), Virovitici (4) i Splitu (4).

Ukupno je izdano 25 prekršajnih naloga te je izrečeno devet privremenih zabrana obavljanja djelatnosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram