Zatvori
Poslovni Puls
14/11/2014

Kinezi iznimno zainteresirani za hrvatsku turističku ponudu

Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić sudjelovali su na sajmu China International Travel Mart (CITM) u sklopu kojega je Hrvatska imala promocijski štand na kojem se predstavljala hrvatska turistička ponuda...

Ministar Lorencin je prilikom posjeta Kini sudjelovao i na međunarodnom forumu kojeg organiziraju China National Tourism Administration (CNTA) i United Nations World Tourism Organization (UNWTO). S predsjednikom CNTA Shao Qi Weom, hrvatska je delegacija razgovarala o poboljšanju suradnje između Kine i Hrvatske te budućim zajedničkim projektima.

Na China International Tourism forumu predstavljeni su podaci o trendovima, navikama i potrebama kineskih turista s naglaskom da se svake godine njih oko 128 milijuna odlučuje za putovanja. Kineske turiste na putovanjima najviše brine jezična barijera, ponuda kineske hrane te odnos lokalnog stanovništva prema njima. Na forumu se govorilo i o trendovima na svjetskoj razini, a brojke pokazuju kako svakog dana tri milijuna putnika prelazi granice svoje zemlje i putuje u inozemstvo. Statistički gledano, na svjetskoj razini u prvoj polovici 2014. godine pozitivne brojke u dolascima bilježe jugoistočna Azija, Sjedinjene Američke Države i turistički najrazvijenije zemlje Europe. Analize turističkih aktivnosti pokazuju kako su destinacije jugoistočne Azije sve popularnije, odnosno kako se određeni dio turističkog prometa s Mediterana i Atlantika seli upravo na Pacifik.

Ministar Lorencin na sajmu se sastao i s predstavnicima avioprijevoznika China Southern Airlines te s predstavnicima Kuoni turoperatora, s kojima je razgovarao o snažnijim aktivnostima prema Hrvatskoj.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić naglasio je kako su svi kineski partneri iskazali izniman interes za Hrvatskom, posebno u obliku novih najava o dodatnim čarter i izravnim avionskim linijama za Hrvatsku. „Vjerujem kako će broj kineskih gostiju u narednim godinama biti još i veći. Osobito je bitno napomenuti kako kineski gosti značajnije putuju u posezoni, a posebno ih zanima kulturna baština i upoznavanje novih destinacija te bogata i netaknuta prirodna baština, što su uostalom i neki od ključnih proizvoda obuhvaćenih projektom Hrvatska 365 za koji su partneri pokazali velik interes'', rekao je direktor Ivičić.

Hrvatska turistička ponuda, u organizaciji HTZ-a, po prvi se put predstavlja na China International Travel Martu, najvećem sajmu u Aziji namijenjenom turističkim profesionalcima, koji traje do nedjelje 16. studenoga. Bogata turistička ponuda Hrvatske predstavlja se na štandu veličine 18 m2, uz dva partnera, Gulliver i TZ grada Dubrovnika, a već prvoga dana trajanja zabilježen je velik interes posjetitelja sajma. Osim samostalnog nastupa na ovom važnom sajmu, Hrvatska će svoju ponudu predstaviti i na zajedničkom štandu organizacije Central and Eastern European Countries Tourism Coordination Centre, na kojem će uz ponudu Hrvatske biti predstavljena i ponuda zemalja iz regije. Drugoga dana sajma, u subotu, 15. studenoga, hrvatska turistička ponuda bit će posebno predstavljena, tijekom koje će se kineskim agentima i turoperatorima pobliže predstaviti Hrvatska kao cjelogodišnja turistička destinacija, gdje je dolazak najavilo više od 80 kineskih partnera. Sajam China International Travel Mart (CITM) održava se već 16 godina zaredom i najveći je sajam u Aziji namijenjen turističkim profesionalcima. Ove se godine na 57.500 m2 i 2200 štandova posjetiteljima i kineskoj turističkoj industriji predstavlja 100 inozemnih destinacija.

Hrvatska je delegacija službenim posjetima Koreji, Japanu i Kini završila obilazak Dalekog istoka u sklopu kojega su se susreli s vodećim predstavnicima institucija u čijoj se nadležnosti nalazi turističko gospodarstvo i promocija turizma, ali i s predstavnicima turističkih agencija, turoperatora i zračnim prijevoznicima s kojima su razgovarali o pojačavanju turističkog prometa prema Hrvatskoj, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram