Zatvori
Poslovni Puls
14/11/2014

Startup Mash.me osvojio prvo mjesto na premijernom Zagreb Connectu

Jučer je na Zagrebačkom velesajmu uspješno završena prva start-up konferencija Zagreb Connect na kojoj se 18 finalista pitch natjecanja borilo za nagradni fond od 125 000 kuna. Prema najavi organizatora, Zagreb Connect održat će se i sljedeće godine, a intencija je da zagrebačka start-up konferencija postane vodeća platforma te vrste u regiji...

Pobjedu prvog Zagreb Connect-a odnijela je Mash.me aplikacija koja omogućuje snimanje videa s trodimenzionalnim likovima bez stručnog poznavanja animacije i korištenja skupe opreme. Svojom tehnologijom omogućuje izradu animiranog 3D videa uz pokrete lica ili tijela pred kamerom, kreiranje chata kroz 3D avatare i chat u virtualnom prostoru.

"Iznimno smo ponosni i sretni biti pobjednici prvog Zagreb Connect-a! Posebice nam je drago što je smo dobili priliku predstaviti se u našem gradu, među ovako kvalitetnim start-upovima. Nagradu ćemo iskoristiti za daljnji razvoj naše aplikacije i izlazak na svjetsko tržište", izjavio je Jerko Škorić iz Mash.me-a.

Dobitnik druge nagrade je projekt Rentlio - aplikacija koja rješava probleme operativnog vođenja manjih objekata u turizmu, treću nagradu osvojio je TutoTod – edukativna iPad aplikacija koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece od 1 do 5 godina, dok je nagradu Grada Zagreba i godinu besplatnog programa inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb osvojio Visiobike.

Konferencija je polučila izniman uspjeh okupivši preko 400 sudionika, međunarodnih investitora i start-upova koji su iskoristili ovaj susret za predstavljanje projekata, razmjenu iskustava, ostvarenje partnerstva te internacionalizaciju poslovanja. Važnost organizacije Zagreb Connecta za Grad Zagreb i regiju istaknula je Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika:

"Zagreb Connect je jedan kvalitetan poslovni događaj i mislim da radimo nešto pozitivno, nešto što će pružiti nadahnuće mladim poduzetnicima, pokazati im da šira zajednica misli na njih. Nakon godina krize, treba stvarati nove društvene vrijednosti i novu kulturu. Svi imamo ideje o tome kako bi to trebalo izgledati i što je ono što nam treba u Hrvatskoj. Zato neću izmišljati toplu vodu, nego ću citirati Dana Senora i Saula Singera koji u knizi Startup nacija objašnjavaju u čemu se sastoji tajna izraelskog ekomonskog čuda: to je talent, upornost, stalno propitivanje autoriteta, odlučna neformalnost, udruženost s jedinstvenim odnosom prema neuspjehu, timski rad, misija, rizik i multidisciplinarna kreativnost. Ako imalo potaknemo stvaranje takve kulture ovom konferencijom, mislim da ćemo biti uspješni".

Dodatna vrijednost za sve finaliste, ne samo pobjednike, bio je bootcamp gdje su finalisti imali priliku usavršiti svoje prezentacijske vještine i naučiti kako pitch-ati sa svjetski priznatim mentorima.

"Naša zadaća kroz Bootcamp Zagreb Connecta-a bila je usmjeriti finaliste da se fokusiraju na tržište, ne samo na proizvod te ukazati na mogućnosti tržišta koje se nude. Vjerujem kako smo uvelike pomogli pripremiti njihove pitch-eve za uspješno predstavljanje pred budućim investitorima", izjavio je Joško Bobanović, mentor i partner u VC fondu Sofinnova.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram