Zatvori
Iva Gambiraza
17/11/2014

NEWSCOOP – moderna online platforma za tradicionalne medije

POVEZANE OBJAVE:

Pri izradi portala Direktno.hr, koristilli smo i prvi puta se upoznali s Newscoop platformom. Procijenili smo da će ova platforma, koja je namijenjena za izradu news portala, nama biti dobar uvod u ovakav tip web site-ova, ali isto tako i zadovoljiti klijenta sa svim svojim mogućnostima. Evo i zašto...

Izraditi novi nacionalni, magazinski, news portal predstavljao nam je veliki izazov. Težište portala Direktno.hr je na prikazivanju „dublje“ slike političkog i društvenog života u Hrvatskoj.

Tematski koncept razradio je Institut za medijske strategije, dok su nama, s velikim povjerenjem, prepustili koncept i responsive web dizajn. Naš kreativni tim u potpunosti je opravdao povjerenje i očekivanja klijenta, i u izuzetno kratkom roku portal je zaživio te se nastavlja razvijati.

Newscoop je CMS platforma za razvoj novinskih portala, izrađena i prilagođena baš u tu svrhu, s čim se ne mogu pohvaliti drugi CMS-ovi koji su većinom "one size fits all" aplikacije.

Newscoop je višejezični sustav (na više od 20 jezika) za upravljanje sadržajem, namijenjen online novinama i časopisima, koji omogućuje i objavljivanje multimedije. Administratorsko sučelje je izgrađeno na način da u njega imaju uvid novinar, urednik i izdavač.

newscoop2

Newscoop je sljedbenik tiskanih izdanja, te je struktura web stranice posložena na način da su joj dodane kategorije. Newscoop je dizajniran i namijenjen svim izdavačima, od malih do velikih online izdanja, ali je sposoban za rukovanje i zahtjevnijim stranicama.

S Newscoop platformom možete uređivati članke i upravljati istima na različitim svjetskim jezicima. Tradicionalni urednički postupak unosa sadržaja osigurava kvalitetu istog. Novinar piše članak, urednik analizira sadržaj, te nakon toga slijedi njegova objava. Administracija Newscoop sučelja funkcionira u svim web preglednicima (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Crom...), te plug-in-ovi za preglednike nisu potrebni.

Novinar može sam kreirati elemente pojedinog članka koji se može sastojati od npr. uvoda, tijela i reference, ili samo od tijela i autobiografije. Autoru članka omogućuje dodavanje fotografija, video uradaka, koji se mogu pregledati u prozoru preglednika ili kao privitak za preuzimanje. Članci se također mogu kategorizirati kao teme, mogu biti objavljeni odmah ili im se može postaviti datum objave.

Drugim riječima, Newscoop nudi potpunu kontrolu o izgledu web stranice, a sve to zahvaljujući fleksibilnom HTML-u i CSS-u. Ugrađena podrška za prijevod omogućuje sučelju brzo i jednostavno prilagođavanje i podržavanje novog jezika.

Newscoop je besplatan software koji se može koristiti u privatne i poslovne svrhe, može se modificirati prema potrebama korisnika te je vrlo jednostavan za korištenje. Sve navedene značajke Newscoop platforme omogućuju izdavaču da na vrijeme procijeni je li to pravi sustav za upravljanje sadržajem za objavljivanje i zadovoljava li sve njegove potrebe.

Nakon što smo redakciji portala Direktno.hr iznijeli sve prednosti Newscoop platforme, te nakon što su se oni uvjerili da im ista omogućuje sve ono što im je potrebno za funkcioniranje jednog news  site-a, nisu požalili te su se odlučno pridružili grupi poznatih svjetkih medija koja također koristi  Newscoop.

Ukoliko imate kakvih nejasnoća, a zanima vas Newscoop, slobodno nam se obratite, ovdje smo za vas!

Iva Gambiraža je marketing manager za tvrtku Gauss Development

NAPOMENA: PoslovniPuls poslovno surađuje s tvrtkom Gauss Development

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram