Zatvori
Poslovni Puls
17/11/2014

Pogledajte kako izgleda simpatični hibrid e-bicikla i skutera

Tvrtka E-mocija u Rovinju je predstavila najnoviji proizvod u svojoj ponudi: hibrid između e-bicikla i e-skutera Xkuty. Ovo je predstavljanje pred stručnom hrvatskom javnošću, na skupu posvećenom e-mobilnosti, najavilo ulazak navedenog e-vozila na hrvatsko tržište. ..

Xkuty predstavlja potpuno nov koncept – hibrid između e-bicikla i e-skutera. Izvorno je španjolski proizvod a odlikuju ga vrhunski dizajn (već je osvojio mnoge svjetske dizajnerske nagrade, među inima i German Design Award), mala težina (samo 46 kg), pokretljivost e-bicikla te performanse e-skutera. Predstavlja idealan odnos lakoće, stabilnosti i proporcionalnosti a sjedalo i upravljač su dizajnirani tako da vozaču omogućuju najudobniju vožnju.

Xkuty je zadržao najbolje od bicikla - slobodu kretanja i vezu s okolišem – a odbacio muku, znoj i masne lance. Pokreće se jednostavnim pritiskom prsta na tipku kućišta ili iPhona. Naime, aplikacija na iPhoneu djeluje kao njegovo kontrolno sučelje s kojeg je moguće dobiti sve precizne informacije potrebne za pokretanje, te mijenjati parametre Xkutyja. Bluetooth sustav integriran u kacigu omogućuje pak spajanje s iPhoneom i hands-free razgovore odnosno slušanje glazbe.

S Xkutyjem se lako kretati čak i kad nije uključen. Zahvaljujući kombinaciji aluminija i kompozita, teži tek 42 odnosno 46 kilograma, ovisno o konfiguraciji. Dakle mnogo je lakši od bilo kojeg mopeda pa ga je moguće i nositi. Punjenje također nije problem. Potrebna su samo tri sata da bi se u potpunosti napunila njegova baterija, a ovisno o vrsti baterije, s jednim je punjenjem moguće prijeći i do 100 kilometara.

Evo nekoliko fotografija ovog neobičnog prometala:

 

Xkuty2 Xkuty4 Xkuty6

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram