Zatvori
Poslovni Puls
17/11/2014

Švicarci zakupljuju crnogorski otočić i grade luksuzni turistički resort

Pregovori predstavnika Vlade Crne Gore i švicarskog Orascoma o dugoročnom zakupu otoka Lastavice sa tvrđavom Mamula, na samom ulazu u Bokokotorski zaljev, privode se kraju i skoro je izvjesno da će investitor, koji na poluotoku Luštica gradi ekskluzivni resort, tom projektu dodati i otok na ulazu u Boku Kotorsku...

Prema saznanjima Vijesti, svi uvjeti zakupa još nisu do kraja precizirani, ali jeste da budući investitor preuzima obavezu da Mamula bude destinacija otvorena za posjete i da se ne remeti osnovni oblik tvrđave koja je bila vojni zatvor. Dobra vijest za Orascom je da se gradnji hotela na otoku Lastavica mještani više ne protive.

Kompanija Luštica Development, koja je nositelj Orascomove investicije i projekta Luštica Bay na obližnjem poluotoku ukupne vrijednosti milijardu eura, ponudila je Vladi da Mamulu na otoku Lastavica zakupi na 49 godina po cijeni od 1,5 eura po metru kvadratnom i morsku površinu otoka po cijeni od 90 centi za metar kvadratni.

To je, kako navode, 50 posto više nego što je Vlada odredila kao minimum na natječaju za zakup otoka. Vlada je natječajem predvidjela rok zakupa od 30 do 90 godina. Za zakup se javljao i nizozemski Vos Investment, ali je ponuda odbijena zbog nepotpunosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram