Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2014

Europski proizvodi preko Makedonije ipak pronašli put do ruskog tržišta?

Makedonija je osumnjičena za reeksport voća i povrća iz Europe u Rusiji, zbog čega bi mogla dobiti zabranu izvoza prehrambenih proizvoda na ruskom tržištu...

Prema objavi RIA Novosti, ruska služba za reguliranje sigurnosti hrane u Rusiji, Rosselkhoznadzor, sumnja da Makedonija vrši reeksport proizvoda iz Europe koji su zabranjeni embargom, piše mekedonski Kapital.

Glasnogovornik Rosselkhoznadzora, Aleksej Aleksenko, izjavio je da će predstavnici službe danas imati sastanak sa predstavnicima ambasade Makedonije u Rusiji.

"Tema razgovora biti će sumnja za reeksport proizvoda iz Europske unije koji su u Rusiji dostavljani iz Makedonije. Nadamo se da ćemo dobiti objašnjenje za ovu situaciju", izjavio je Aleksenko ruskim medijima.

Osim iz zemalja članica EU, u Rusiji je zabranjen uvoz hrane i iz Albanije i Crne Gore, dvije zemlje su prihvatile europske sankcije Moskvi.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram