Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2014

Samsung smanjuje broj modela svojih smartphone uređaja

Južnokorejski Samsung objavio je plan o smanjenju broja modela pametnih telefona sljedeće godine za trećinu, u pokušaju da smanji cijene pod jakim pritiskom konkurencije iz Kine...

Ovu strategiju predstavio je "Samsungov" šef za odnose s investitorima odnose Robert Yi. On je rekao da će smanjenje broja "Samsungovih" modela pametnih telefona tijekom 2015. godine biti na nivou od četvrtine do trećine sadašnjeg broja.

Samsung je prošlog mjeseca objavio da je u trećem kvartalu zabilježio pad neto dobiti od 50 posto, poslije pada za 20 posto u prethodnom kvartalu.

Očekuje se da će "Samsung" sljedeće godine povećati proizvodnju preostalih modela koji se mogu prodavati po pristupačnijim cijenama.

"Samsung" je u prethodnim godinama bilježio impresivne stope rasta zahvaljujući uspjehu svojih najboljih modela, poput serije Galaxy S.

Prodaja ovog modela opala je s dolaskom modela iPhone 6 iz suparničkog Applea, a "Samsungovu" dominaciju u segmentu uređaja srednje i niže klase ugrožavaju jeftiniji konkurenti iz Kine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram