Zatvori
Poslovni Puls
20/11/2014

Jack Ma: Već prije 15 godina znali smo da je internet budućnost trgovine

Jack Ma Yun, glavni osnivač i izvršni direktor kineske tvrtke Alibaba, na Svjetskoj konferenciji o internetu u Wuzhenu je rekao kako uspjeh njegove tvrtke leži u istinskoj viziji za budućnost...

Ma je naglasio kako je Alibaba sebe pozicionirao u internetskoj trgovini prije nekih 15 godina, predviđajući kako će mala poslovanja igrati važnu ulogu u gospodarstvu te je u skladu s tim odabrao partnerstvo upravo s njima.

WIC je okupio kineske internetske tajkune i vladine dužnosnike zajedno s inozemnim divovima kibernetičkog svijeta. Rame uz rame našli su se predstavnici Applea, Facebooka, Cisca i kineske najvažnije tri internetske tvrtke - Baidua, Alibabe i pružatelja usluge instant poruka, Tencenta.

Konferencija, koja je započela 19. studenog, a završava u petak, nosi slogan "Povezani svijet kojim dijele i upravljaju svi". Ovo je prvi događaj ove vrste u Kini.

Prilikom govora o internetskoj prodaji lažnih proizvoda, Ma je rekao kako jedino internet može riješiti problem krivotvorina.

"Nakon istraživanja među nekim proizvođačima lažne robe u provincijama Guangdong i Fujian, možemo vidjeti pojavu straha od prodaje na Taobaou, budući da ih možemo jednostavno pronaći i prijaviti policiji," objasnio je Ma.

Na pitanje o navodnoj konkurenciji Alibabe i Amazona, Ma je naglasio kako postoji razlika u filozofiji upravljanja između istoka i zapada.

"Na istoku, taoizam naglašava vezu između čovjeka i prirode. Konfucijanizam se usredotočuje na vezu između čovjeka i društva, a budizam traži vezu između čovjeka i njegovog unutarnjeg srca," rekao je Ma.

Jack Ma je isto tako podijelio svoju ideju u prekograničnom poslovanju internetske trgovine. Za vrijeme priče o Alibabinom uspješnom modelu, Ma je rekao kako su "tri stvari najvažnije u dobitnoj situaciji, a to su, kupac, partner i mi. Kada kupac dobija, partneri dobijaju i mi dobijamo.", prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram