Zatvori
Poslovni Puls
20/11/2014

Kraj Dubrovnika niče luksuzni Sheraton hotel

Hoteli Dubrovačka rivijera i Starwood Hotels & Resorts Worldwide potpisali su ugovor kojim je hotel Orlando u Srebrenom postao dio jednog od najprestižnijih svjetskih hotelskih brandova. Hotel će od otvorenja koje će uslijediti uoči turističke sezone 2015. godine poslovati pod imenom Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel i predstavljat će Starwoodov ulazak i debi u destinaciju Dubrovnik...

Ugovor su potpisali Robert Koren, potpredsjednik Starwood-a za regiju EMEA i Kristian Šustar, predsjednik Uprave Hotela Dubrovačka rivijera d.d. Na potpisivanju se nazočnima uz potpredsjednika Starwooda, pridružio i ministar turizma Darko Lorencin, predsjednik Uprave HUP-a Zagreb Anđelko Leko, župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli te uzvanici iz javnog i privatnog sektora.

Anđelko Leko, idejni pokretač svega po potpisivanju ugovora je rekao da je ovo približavanje kraju.

"Uvjeren sam kako će ovo što mi radimo, doprinijeti ne samo razvoju Republike Hrvatske, već i Župi Dubrovačkoj, rekao je Leko, te dodao kako su hoteli HUP-a Zagreb između ostalog doprinjeli činjenici da su ti hoteli danas središte gospodarskih, političkih i sportskih događanja Zagreba i Hrvatske, te kako će se ti pozitivni učinci prenijeti i na Sheraton Dubrovnik Riviera i ostale hotele u Mlinima i Srebrenom."

Ukupna ulaganja na lokaciji hotela Orlando u Mlinima su oko 80 milijuna eura, a hotel će imati pet zvijezdica.

"Očekujemo da ćemo brzo vratiti novac, nećemo raditi badava", komentirao je Leko.

Orlando će raspolagati s 250 soba, a odlikovat će ga prepoznatljivi Sheraton programi koji će uključivati unutarnji i vanjski bazen, teniske terene, a imati će jednu od najvećih kongresnih dvorana na obali hrvatskog Jadrana, s površinom od otprilike 1000 metara kvadratnih.

Radovi u Mlinima i Srebrenom su u punom jeku. Radi se o najvećoj investiciji u nacionalnom turizmu po dovršetku koje će društvo Hoteli Dubrovačka rivijera raspolagati sa više od 750 smještajnih jedinca i popratnim sadržajem. Okosnica Programa ulaganja je upravo hotel Orlando, uz hotele Astarea, novi hotel Mlini, vile i apartmane te niz popratnih sadržaja.

Ministar turizma Darko Lorencin je čestitao Dubrovačkoj rivijeri na ovoj investiciji i rekao kako će ime Sheraton još više doprinijeti tržišnoj prepoznatljivosti te atkraktivnosti.

"Ovo je velika stvar za hrvatski turizam. Brendova nikad dosta, jer su oni jamstvo destinacije, a Dubrovnik je broj jedan destinacija u Hrvatskoj", rekao je Lorencin, i dodao da je svaka investicija u današnjem gospodarstvu, pa i ona najmanja, dobrodošla.

Ovo je četvrti hotel kompanije Starwood u Hrvatskoj, a predsjednik Starwood Hotels & Resort, za područje Europe, Afrike i Bliskog istoka, Robert Koren izjavio je da će mu biti zadovoljstvo pozdraviti i dočekati goste u njihovom prvom hotelu u legendarnoj i atraktivnoj destinaciji Dubrovniku.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram