Zatvori
Poslovni Puls
20/11/2014

MOL: Prodat ćemo svoj udjel u INA-i ako se ne dogovorimo s Hrvatima

MOL će rado prodati svoj udjel u Ini ako se ne uspije složiti s hrvatskom Vladom o dva ključna načela, kazao je financijski direktor te mađarske naftne kompanije Jozsef Simola u intervjuu CNBC-u, dok agencija Bloomberg piše da je za kupnju Ine zainteresirana američka Klesch grupa...

"Dva ključna kriterija na kojima će inzistirati jest da Ina bude vođena kao profitabilna tvrtka i da zadrže kontrolni udio. Ako to ne uspije, rado ćemo prodati tvrtku", kazao je Simola.

Istaknuo je da je MOL Inu zapravo ponudio hrvatskoj Vladi te da je ponuda i dalje na stolu.

Financijski direktor MOL-a potvrdio je da za kupnju Ine postoji interes nekoliko kompanija, ali ih nije želio navesti. "U razgovorima smo s američkom vladom i vidimo pozitivan razvoj. Kao što je najavljeno jučer, hrvatska Vlada napokon je prihvatila pomoć SAD-a u posredovanju", odgovorio je Simola.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je u ponedjeljak da je Ministarstvo na posljednjoj sjednici Vlade dobilo suglasnost da može angažirati podupiratelja pregovora u slučaju Ina-MOL te da će ga angažirati u sljedećih nekoliko tjedana. Također je kazao da će do kraja godine biti održana još jedna runda pregovora s MOL-om. U ponedjeljak je predstavnik vlade SAD-a pozvao Hrvatsku i Mađarsku da postignu konsenzus o budućnosti Ine, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram