Zatvori
Poslovni Puls
24/11/2014

Fab - nekoć vrijedio milijardu dolara, a danas se prodaje za 15 milijuna

U poslu je dobar tajming ponekad baš sve, a da je tako najbolje pokazuje i sudbina tvrtke koja je u jednom trenutku proglašena novim Amazonom...

Online trgovina dizajnerskim namještajem i predmetima FAB uskoro bi mogla biti prodana irskom proizvođaču PCH International, javlja TechCrunch. Cijena? Navodno između 15 i 50 milijuna dolara, dio u gotovini, a ostatak u dionicama.

Bit će to spektakularan kraj za tvrtku koja je još prošle godine koračala prema IPO-u, a mediji su je prozivali "novim Amazonom".

Neplanirano visoki troškovi poslovanja, kao i neprestano mijenjanje poslovnih modela Fab su na kraju koštale preživljavanja na tržištu dizajnerskih predmeta i proizvoda.

Fab je započeo svoj poslovni put kao gay društvena mreža, ali nakon početnog neuspjeha vrlo brzo je transformiran u servis za flash prodaju dizajnerskih komada. Tvrtka je do sada prikupila investicije od 330 milijuna dolara, a u jednom trenutku vrijednost Faba je procijenjena na milijardu dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram