Zatvori
Poslovni Puls
24/11/2014

Najbrži mobilni internet prvi put će početi s radom u Rusiji

Godine 2018., uoči Svjetskog prvenstva u nogometu, u Rusiji će započeti s radom mreža pete generacije (5G) u testnom režimu. Njezinoj izradi pristupit će operator "Megafon" i kineska kompanija Huawei...

"Osnovna zadaća za mreže pete generacije postat će proširivanje spektra frekvencije i povećanje kapaciteta mreže. Očekuje se da će nova tehnologija riješiti zadatak nad kojim rade svi svjetski operateri - povećanje efektivnosti mrežne infrastrukture", kaže se u priopćenju "Megafona".

Obujam internetskog prometa s pojavom brzog mobilnog interneta i rastom popularnosti dostupnih gadgeta u velikom je porastu, primjećuju developeri. Brzina mobilnog interneta narast će toliko da će se video pokretati od prve sekunde kada se pusti, bez čekanja na preuzimanje.

Specijalisti ruskog operatora zahvaljujući ugovoru s kompanijom Huawei moći će sudjelovati u razradi standarda veze i unijeti prilagodbe vezane u skladu sa specifičnim potrebama za Rusiju (frekvencijsko područje, geografija itd.)

Huawei je najavio planove o investiranju najmanje 600 milijuna dolara u projekt razvoja mreže pete generacije. Najavljuju da će brzina prijenosa podataka u 5G biti sto puta viša nego u LTE, navodi Ruski Vjesnik.

Valja napomenuti i da će Rusija postati prva zemlja na svijetu u kojoj će mreža 5G započeti s radom. U Japanu se mreže pete generacije planiraju tek za 2020., a u Velikoj Britaniji, gdje je Huawei investirao u centar za razvoj - 2022. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram