Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2014

Velika kineska mljekara otvorila tvornicu na Novom Zelandu

Veliki kineski proizvođač mliječnih proizvoda Yili u utorak je službeno otvorio svoju prvu veliku inozemnu tvornicu na novozelandskom Južnom otoku. Na otvorenju je najavljeno da se do 2019. namjerava uložiti tri puta više, nego do sada...

Tvornicu u gradu Glenavyju izgradila je po cijeni 236 milijuna novozelandskih dolara (1.14 milijardi kuna) tvrtka Oceania Dairy Ltd., podružnica u punom vlasništvu tvrtke Inner Mongolia Yili Industrial Group.

Yili je također potvrdio da u sljedećih pet godina planira uložiti dodatnih 400 milijuna novozelandskih dolara u tvornicu, koja već proizvodi formulu za dojenčad.

U prvoj fazi koja je završila u rujnu otvoreno je 70 novih radnih mjesta te se procesuiralo 220 milijuna litara mlijeka s lokalnih farmi, izjavio je izvršni predsjednik tvrtke Zhang Jianqiu.

"Tvornica Oceania Dairy u Glenavyju je prva velika inozemna investicija Yili grupe i tvrtka je vrlo zainteresirana da osigura daljnji uspjeh ove operacije", dodao je Zhang.

"Kao najveći izvoznik mlijeka na svijetu, Novi Zeland je u odličnoj poziciji za suradnju s Kinom u kojoj potražnja za mlijekom sve više raste."

U tvornici će se proizvoditi mlijeko u prahu, formula za dojenčad, trajni mliječni proizvodi i laktoferin, a u sljedećih pet godina namjerava se zaposliti dodatnih 150 radnika.

"Očekujemo da ćemo na kraju projekta proširenja u 2019. procesuirati više od 630 milijuna litara mlijeka s lokalnih farmi i da će prihodi od izvoza dostići više od 700 milijuna novozelandskih dolara", izjavio je glavni izvršni direktor Oceania Dairy Aidan Johnstone.

Tvrtka Yili, koja je Oceaniju kupila u travnju prošle godine, uvrštena je na Šangajskoj burzi. Prošle godine je prema vlastitim podacima uprihodila 7.6 milijardi američkih dolara, što ju čini desetim najvećim proizvođačem mliječnih proizvoda na svijetu, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram