Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2014

Viktor Orban: Banke će ponovno postati "naše"

Mađarski premijer izjavio je  kako očekuje da će 60 posto pa i veći udio u bankovnom sektoru završiti u domaćim rukama, što bi značilo da će inozemne banke morati prodavati mađarske podružnice, možda i po sniženim cijenama, napominje Reuters...

U razgovoru za radio Kossuth prije deset dana Orban je kazao da država mora preuzeti aktivnu ulogu u povećanju udjela domaćeg vlasništva nad financijskim sustavom.

"Moramo kupiti nekoliko banaka kako bismo dosegnuli priželjkivano stanje po pitanju vlasništva. Potom bi te banke nekom tehnikom, primjerice preko burze, trebale biti ponuđene mađarskim vlasnicima", rekao je mađarski premijer, prenosi Reuters.

Iako su mađarski dužnosnici već u nekoliko navrata izjavljivali da očekuju da će nekoliko inozemnih banaka napustiti zemlju, Orban je naznačio da bi u domaćem vlasništvu trebalo biti 60 posto banaka. Inozemni ulagači drže oko 50 posto mađarskih banaka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram