Zatvori
Poslovni Puls
27/11/2014

Gazprom preuzima slovenske Terme Maribor

Slovenske Terme Maribor, koja je već dvije godine u vlasništvu ruskih privatnih investitora, idućih će dana preuzeti ruski energetski div Gazprom, objavio je slovenski dnevni list "Dnevnik"...

Ruski su investitori mariborsku turističko-trgovinsku tvrtku s više od 200 zaposlenih i godišnjim prometom od 40-ak milijuna eura, koja zadnjih godina posluje s gubitkom, preuzeli prije dvije godine za 30 milijuna eura, preko tvrtki registriranih u poreznim oazama, ali ne mogu vraćati kredite ruskim bankama među kojima je i Sberbank pa će je sada preuzeti Gazprom, navodi slovenski list.

"Gazpromova tvrtka-kći Factoring Finance u vlasništvo neće ući neposredno nego će dokapitalizirati i tako preuzeti vlasnički nadzor nad tvrtkom Platanus, koja je službeni vlasnik Terma Maribor", navodi list, te dodaje da će Gazprom nakon toga kontrolirati preko 80 posto mariborske tvrtke.

Terme Maribor posjeduju više hotela u Mariboru i okolici. Dobar dio prihoda ostvaruju i iz nekadašnjih duty-free trgovina na granici s Austrijom, a od ove sezone preuzeli su i upravljanje Športskog centra Pohorje u stečaju, koji vodi popularni slovenski skijaški centar.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram