Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2014

Ivica Todorić: IPO je samo jedna od mogućnosti za Agrokor

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić predstavio je u petak u Zagrebu poslovnu suradnju njegovog koncerna sa švicarskom grupom Emil Frey i njemačkim koncernom Daimler AG-om, vodećim tvrtkama u europskoj automobilskoj industriji...

Nakon predstavljanja suradnje Agrokora s Emil Freyom i Daimlerom, Todorić je komentirao napise da je koncern Agrokor u intenzivnim pripremama za javnu ponudu dionica (IPO) koja bi se trebala dogoditi na Londonskoj burzi tijekom 2015. godine. Kazao je da je IPO samo je jedna od brojnih mogućnosti za Agrokor, prenosi N1.

Uz razvojne planove, najavio je i nova otpuštanja: "Otvoreno vam kažem, da, bit će otpuštanja u Agrokoru kako bismo se mogli razvijati i potom ponovno zapošljavati. Naša kompanija ima 65.000 ljudi, naravno da ćemo otpuštati ljude, ali mene nitko ne pita koji su moji budžeti. Ako ćemo sad otpustiti 2.000 ljudi, nama je budžet u iduće tri godine zaposliti novih 13.500 ljudi.".

Upitan o tome je li ga ijedan od predsjedničkih kandidata zatražio podršku na predstojećim izborima, Todorić je odgovorio negativno.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram