Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2014

Započelo američko shopping ludilo vrijedno 50 milijardi dolara

Američki praznik Dan zahvalnosti odavno više nije samo okupljanje obitelji uz pečenu puricu i gledanje prijenosa američkog nogometa. Njime počinje "shopping ludilo" i najzaposleniji vikend za američke trgovce...

Procjenjue se da će ove godine oko 140 milijuna Amerikanaca u danima vikenda za Dan zahvalnosti pohrliti u trgovačke centre i potrošiti oko 50 milijardi dolara, objavili su američki mediji, a prenosi HRT.hr.

U to doba kupce očekuju velika sniženja, a najtraženija roba bit će televizori koji, tvrde savjetnici za kupnju, nikad nisu bili jeftinji.

Na brojnim internetskim portalima mogu se pronaći savjeti u koju se trgovinu uputiti ranim jutrom radi bagatelne kupnje. Osim televizora visoko na listi tražene robe bit će i mobiteli, prijenosna računala te igraće konzole.

Inače u trgovačkom sektoru zaposleno je najviše Amerikanaca, gotovo 25 posto, odnosno 42 milijuna američkih građana radi u trgovini.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram