Zatvori
Poslovni Puls
11/12/2014

Kinesko avio tržište postaje najveće na svijetu

Očekuje se da će Kina u sljedećih deset godina, zbog sve veće urbanizacije, gospodarskog razvoja i višeg dohotka po stanovniku, postati najveće tržište zrakoplova u svijetu, stoji u izvješću Airbusa objavljenog u srijedu...

Tvrtka je iznijela konkretna predviđanja da će 2023. godine Kina od Sjedinjenih Američkih Država preuzeti titulu najvećeg tržišta zračnog prijevoza po broju putnika.

U izvješću se navodi da će u sljedećih 20 godina prosječna godišnja stopa rasta za domaće kinesko tržište iznositi 7.1 posto, dok će za međunarodno tržište, tj. letove iz i prema kineskom kopnu, rast iznositi 8.1 posto.

Kini će od 2014. do 2033 trebati više od 5,300 novih putničkih i teretnih zrakoplova ukupne tržišne vrijednosti 820 milijardi dolara. Navedena brojka predstavlja 17 posto ukupne svjetske potražnje koja se procjenjuje na preko 31,000 novih zrakoplova u sljedećih 20 godina, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram